FIGU nedir?

GÜNCEYE DAİR

Bu günce FIGU kuruluşuna resmî bir şekilde ait değildir ve FIGU tarafından aktarılan her türlü bilginin Türkçe dilinde yalnızca tarafsız bir çeviri hizmeti sunmaktadır. Resmî olup çevrilmiş olan bilgiler telif hakkına sahiptir ve gönderi sonlarında belirtilmiştir. Kişisel gönderiler ise bu güncenin sahibi tarafından yazılmaktadır ve yazar ismi gönderi sonunda belirtilmektedir.

BİLİNMEYE DEĞER VE OKUNMASI RİCA EDİLEN BİR YAZI

Milyarlarca yıldır evrensel yalvaç ve elçi Nokodemion'dan beri süregelen bir görevin temsilcisi olan ‹Billy› Eduard Albert Meier (BEAM) hiçbir anlamda ve bakımda başka insanlara bir mürit veya tarikat lideri vasfında davranan bir insan DEĞİLDİR, dolayısıyla sadece bir kılavuz ve öğretmen sıfatı sürdürmektedir.

FIGU, sözüm ona "Yeni Çağ" (New Age - Wikipedia) adı altında bulunan "spiritüel ilerleme/gelişim", yücelmiş evliyalar/ustalar, yüksek/ileri varlıklarla temas kurma, ışık varlıklarından ilhamlar edinme, parapsikoloji, meleklerle iletişim, sihir ve büyü vs. gibi ezoterik ve salt gerçeğe aksi düşen saçmalıkları barındıran bir tarikat veya kuruluş DEĞİLDİR.

FIGU, katiyen dinyayar bir yolda ilerlemez ve bu yüzden etrafında "havariler veya müminler" toplamayı gütmez.

Dolayısıyla FIGU üyeleri herhangi bir din öğretisine ait mümin insanlar olmayıp yaratılışsal gerçeğin arayışını sürdüren kişiliklerdir.

FIGU kuruluşu hiçbir anlamda belli bir felsefeyi, dünya görüşünü, düşünce tarzını, zihniyeti, spiritüel doktrini vs. yaymayı amaçlayan ve bir müridin veya bir din liderinin kullarının üzerinde asasını savurduğu ve onlara emirlerini yağdırdığı bir tarikat hiçbir şekilde DEĞİLDİR ve OLMAYACAKTIR.

FIGU üyeleri her anlamda ve her bakımda eşit haklara ve özgür iradeye sahip insanlardır ve HERKES kendi eylemleri ve yaptıklarıyla sorumludur. Kimsenin birbirinden fazla veya az değeri yoktur.

FIGU, katiyen insanlara bir fikri veya belirli bir düşünce tarzını dayatma yoluyla insanların aklına sokma yöneliminde bulunmaz. FIGU'nun izlek düşüncesi bir fikri dayatmaktansa hakikati ve ilgili gerçekleri gözler önüne sürerek insanların bunları kendi bilinçleriyle ve akıl melekeleriyle üzerine düşünüp tartıp ve bunun sonucunda ortaya çıkan fikirleri ve bilgi değerlerini de göz önünde bulundurarak doğru mu yanlış mı olduğuna insanın kendi hür iradesiyle karar vermesine dayalıdır.

FIGU'nun ereği; Billy'nin, Plejarenlerin ve hatırlanması zor devirlerden beri hayatlarını barışçıl ölçütlere ve etkilere ve evrensel gerçeğe göre sürdüren diğer dünya dışı kökenli insanların da desteğiyle gerçeği dünya çapına yaymaktır.

FIGU'nun bir diğer hedefi ise tüm insanlar hayatlarını gerçeğin öğretisine göre şekillendirmesi gerektiğidir ki böylece gerçeğin uygulanışı ve yasaları ve buyrukları Yaratılışa uygun bir usulde başarılı bir şekilde insanlarda etkisini bulsun.

FIGU, insanları aşırı nüfus artışı, insan işkencesi, kadınlara, hayvanlara ve çocuklara yapılan zulümler, idam cezası gibi tüm insanoğlunu ilgilendiren en önemli konulara ve meselelere dair bilgilendirmekle görevlidir. Bu amaçla her ülkenin hükûmetine yazılar gönderip güncel durumları gözlerinin önüne sermektedirler. Bilmukabele bahsi geçen konularla meşguliyeti olan veya herhangi bir ilgisi bulunan kuruluşlara, derneklere ve diğer gruplara olduğu gibi şahsi kişilere de yazılar göndermekteler.

Billy’nin 1998'deki bir röportajında bahsettiği üzere:

FIGU’nun hedefi yaratılışsal doğal yasa ve buyruklara dair gerçeğin dünya çapında yayılmasını sağlamaktır. Aynı zamanda bu yasa ve buyruklara göre olan dirlik yoruğunu da yaymaktır ki bu sayede insan sevgi, bağdaşım, insancıllık ve ehemmiyetli bir evrim gerçekleştirip yaşayabilsin.

Yaratılışsal doğal gerçeğin öğretisine ilişkin görevler bayağı çeşitli. Örnek vermek gerekirse; aşırı nüfus artışına, işkence ve ölüm cezasına, kadınlara yapılan ayrımcılığa, çocuk istismarına karşı mücadele vermekle kalmayıp hayvanları ve doğayı koruyarak ihtiyaç sahiplerine de yardım ediyoruz. Ayrıyeten gıda, giyim, ilaç ve ev aletleri konusunda da katkıda bulunuyoruz.

FIGU’nun faaliyetleri arasında günlük hayatta ortaya çıkabilen durumlarla ilgili danışmanlık yapmak da bulunuyor. Bu tür bir danışmanlık elbette ki ücretsiz olarak veriliyor. Doğrusunu istersen hiçbir şekilde kâr gütmeyen ve kanun hükmünde bir kuruluşuz.

Thursday 2 September 2021

Yaratılış nedir?

Kova Çağı'nın Sesi Aralık 1993 89. yayından alıntı: Was ist die Schöpfung? | FIGU Schweiz


‹Schöpfung› aus Symbole der Geisteslehre
‹Yaratılış›, ‹Özüt Öğretisi Simgeleri› Kitabından

Was ist die Schöpfung?

Yaratılış nedir?

1. Die Schöpfung ist das unmessbare Geheimnis in unmessbarer Grösse schwebend.

1. Yaratılış, ölçülemez büyüklükte süzülen ölçülemez bir gizdir.

2. Die Schöpfung ist gleichlautend mit dem Universalbewusstsein, das da lenkt und waltet im SEIN des Bewusstseins und als doppelspiralförmiges Eigebilde, das zugleich das Universum in seiner wachsenden Ausdehnung bildet, wobei die Doppelspiralarme pulsierend leben als geistige Energie und gegeneinander rotieren.

2. Yaratılış, bilincin VARLIĞINDA yöneltip erksinen ve ikişerli sarmal biçiminde evreni, kendi büyüyen genişlemesinde biçimlendiren yumurtamsı bir yapı olan Evrensel Bilinç ile eş anlamlıdır ve ikişerli sarmal kolları titreşerek özütlü güç olarak yaşar ve birbirlerine karşı devinirler.

3. Der Schöpfung innerer und äusserer Körper ist das Universum.

3. Evren, Yaratılış'ın iç ve dış gövdesidir.

4. Die Schöpfung - in ihrem Ganzen pulsiert das Universalgemüt und das Universalbewusstsein und die Kraft des Lebens, der Existenz überhaupt.

4. Yaratılış bütünüyle evrensel kılığı, evrensel bilinci, dirliğin berkişini ve topluca varoluşu titretir (nabız gibi atmasını sağlar).

5. Diese ist von allem durchdrungen, und alles ist von ihr durchdrungen, also bildet sie eine Einheit in sich selbst. In dieser Einheit selbst findet auch alles Leben statt und alle ihm zugegebene Evolution.

5. Tümü Yaratılışın içine işler ve o da tümünün içine işler, dolayısıyla kendi içinde bir birlik oluşturur. Bu birliğin kendisinde tüm dirlik ve onlara verilen evrim yer alır.

6. Die Schöpfung hat, wie jede Lebensform, Werde- und Evolutionsgänge ihre Zeitwerte sind jedoch in sehr hohen Werten verankert.

6. Değme dirlik biçimi gibi Yaratılış da oluş ve evrim süreçlerine bağlıdır, ancak onun çağ değerleri daha yüksek düzeylerde bulunur.

7. Die Schöpfung selbst lebt während sieben Grosszeiten in bewusstem, schöpfendem Zustand. - Danach legt sie sich zum Schlummer während ebenso vielen Grosszeiten, jedoch in siebenfach sich vervielfältigender Form, um dann wieder während sieben Grosszeiten in 7fach vervielfältigter Form zu wachen und zu schöpfen. (Eine Grosszeit = 311 040 000 000 000 Erdenjahre; sieben Grosszeiten = 2 177 280 000 000 000 Erdenjahre, auch eine Ewigkeit genannt, und 7x7 Grosszeiten ist eine ALLGROSSZEIT.)

7. Yaratılışın kendisi yedi ulu çağ boyunca bilinçli ve yaratıcı durumda yaşar. Daha sonra birçok ulu çağ boyunca uykuya dalar, fakat yeniden yedi kat çoğalan bir biçimde uyanıp yedi ulu çağda 7 kez çoğalmış bir biçimde yaratmaya koyulur. (Bir ulu çağ = 311.040.000.000.000 Dünya yılı; yedi ulu çağ = 2.177.280.000.000.000 Dünya yılı, ayrıca ebediyet/sonsuzluk da denilir, ve 7x7 ulu çağa ise TÜM ULU ÇAĞ denir.)

8. Die Schöpfung ist die Schöpfung aller Kreationen, die da sind das Universum, die Galaxien, die Gestirne und die Erden, die Himmel, das Licht und die Dunkelheit, die Zeit und der Raum und alle Heere der lebendigen Formen des Lebens, jegliches nach seiner Art.

8. Yaratılış; evren, otruklar, yıldızlar, yerler, gökyüzü, ışık, karanlık, değzinç, koğuş ve dirlikteki değme diri biçimlerin takımı gibi tüm kılımların Yaratılışıdır.

9. Die Schöpfung ist Gerechtigkeit, Liebe, Kraft, Weisheit, Wissen, Barmherzigkeit, Freiheit, Gnade, Gesetz, Gebot, Bündnis, Erfüllung, Evolution, Leben, Beistand, Freude, Schönheit, Frieden, Unfehlbarkeit, Ausgeglichenheit, Geist, Allzeitlichkeit, Folgerichtigkeit, Werden, Vollkommenheit, Zufriedenheit, Unerschöpflichkeit, Allmacht, Lieblichkeit, Unendlichkeit, Verbundenheit, Empfindung, Erhörung, Sohar, Sanftheit, Klarheit, Reinheit, Wandlung, Entstehung, Zukunft, Macht, Ehrfurcht, Allheit und SEIN.

9. Yaratılış; gönülük, sevgi, berkiş, bilgelik, bilgi, yarlıganç, özgürlük, kut, yasa, buyruk, antlaşım, doyrum, evrim, dirlik, yardım, sevinç, güzellik, barış, yanılmazlık, eşitlenmişlik, özüt, tüm uğurdakilik, varılasılık, oluşum, tükellik, kıvanç, tükenmezlik, tüm erk, sevimlilik, sonsuzluk, bağlanmışlık, sezinç, işitme, Sohar, yumuşaklık, belirginlik, arılık, dönüştürme, ortaya çıkma, gelecek, erk, ağırlık, tümlük ve VARLIKTIR.

10. Die Schöpfung ist das SEIN und das NICHTSEIN des Lebens. Sie ist die ungeheuerste Masse geistiger Energie im Universum.

10. Yaratılış dirliğin VARLIĞI ve YOKLUĞUDUR. O, evrendeki özütlü gücün enginrek yığınıdır.

11. Sie ist Geist in reinster Form und unmessbar in ihrer Weisheit, in ihrem Wissen, in ihrer Liebe und in ihrer Harmonie und Wahrheit.

11. O en arı biçimiyle özüttür ve bilgeliğinde, bilgisinde, sevgisinde ve uyuşumunda dahi gerçeğinde ölçülemezdir.

12. Die Schöpfung ist etwas geistig Dynamisches, eine für Menschen unbegreifbare, über allem waltende Rein-Geist-Intelligenz-Energie, eine allzeitlich aktive, kreative, unaufhaltsam in Entwicklung stehende, alles in sich schliessende Weisheit und Liebe.

12. Yaratılış özütlüce devingen bir nendir, yalnıklar için kavranılamaz, tümün üstünde erksinen arı özütlu anlak gücüdür, tüm çağda etkin, üretken, durmaksızın gelişim içinde kalan, tümü kendinde kapsayan bilgelikle sevgidir.

13. Die Schöpfung ist Wahrlichkeit, das Allumfassende, Tröstung, Ganzheit, Belehrung, Gleichheit, Richtigkeit, Erkenntnis, Erfahrung, Ermahnung, Zucht, Erinnerung, Offenbarung, Preisung, Vervollkommnung, Erklärung und Weisung.

13. Yaratılış; gerçekçillik, tümünü kapsayan, avunç, sağlamlık, öğretim, eşitlik, doğruluk, tanı, uğrantı, öğüt, yetiştirme, anımsama, belirtme, övgü, tükellenme, açıklama ve yönergedir.

14. Die Schöpfung ist der Weg des Lebens, sie ist die Natur, sie ist Licht und Feuer und Betrachtung, die Schöpfung ist das Bewusstsein, und sie ist allgegenwärtig.

14. Yaratılış, dirliğin yoludur; doğadır; ışık, od ve irdeleyiştir; Yaratılış bilinçtir ve o tümünde bulunur.

Preis sei der Schöpfung.

Övüle Yaratılış.


VARLIK: Özütlü anlamda varolmak

Varlık: Özdekli anlamda varolmak

YOKLUK: Özütlü özdeğin bulunmayışı

Sohar: Yaratılışın ışığı

No comments:

Post a Comment