FIGU nedir?

GÜNCEYE DAİR

Bu günce FIGU kuruluşuna resmî bir şekilde ait değildir ve FIGU tarafından aktarılan her türlü bilginin Türkçe dilinde yalnızca tarafsız bir çeviri hizmeti sunmaktadır. Resmî olup çevrilmiş olan bilgiler telif hakkına sahiptir ve gönderi sonlarında belirtilmiştir. Kişisel gönderiler ise bu güncenin sahibi tarafından yazılmaktadır ve yazar ismi gönderi sonunda belirtilmektedir.

BİLİNMEYE DEĞER VE OKUNMASI RİCA EDİLEN BİR YAZI

Milyarlarca yıldır evrensel yalvaç ve elçi Nokodemion'dan beri süregelen bir görevin temsilcisi olan ‹Billy› Eduard Albert Meier (BEAM) hiçbir anlamda ve bakımda başka insanlara bir mürit veya tarikat lideri vasfında davranan bir insan DEĞİLDİR, dolayısıyla sadece bir kılavuz ve öğretmen sıfatı sürdürmektedir.

FIGU, sözüm ona "Yeni Çağ" (New Age - Wikipedia) adı altında bulunan "spiritüel ilerleme/gelişim", yücelmiş evliyalar/ustalar, yüksek/ileri varlıklarla temas kurma, ışık varlıklarından ilhamlar edinme, parapsikoloji, meleklerle iletişim, sihir ve büyü vs. gibi ezoterik ve salt gerçeğe aksi düşen saçmalıkları barındıran bir tarikat veya kuruluş DEĞİLDİR.

FIGU, katiyen dinyayar bir yolda ilerlemez ve bu yüzden etrafında "havariler veya müminler" toplamayı gütmez.

Dolayısıyla FIGU üyeleri herhangi bir din öğretisine ait mümin insanlar olmayıp yaratılışsal gerçeğin arayışını sürdüren kişiliklerdir.

FIGU kuruluşu hiçbir anlamda belli bir felsefeyi, dünya görüşünü, düşünce tarzını, zihniyeti, spiritüel doktrini vs. yaymayı amaçlayan ve bir müridin veya bir din liderinin kullarının üzerinde asasını savurduğu ve onlara emirlerini yağdırdığı bir tarikat hiçbir şekilde DEĞİLDİR ve OLMAYACAKTIR.

FIGU üyeleri her anlamda ve her bakımda eşit haklara ve özgür iradeye sahip insanlardır ve HERKES kendi eylemleri ve yaptıklarıyla sorumludur. Kimsenin birbirinden fazla veya az değeri yoktur.

FIGU, katiyen insanlara bir fikri veya belirli bir düşünce tarzını dayatma yoluyla insanların aklına sokma yöneliminde bulunmaz. FIGU'nun izlek düşüncesi bir fikri dayatmaktansa hakikati ve ilgili gerçekleri gözler önüne sürerek insanların bunları kendi bilinçleriyle ve akıl melekeleriyle üzerine düşünüp tartıp ve bunun sonucunda ortaya çıkan fikirleri ve bilgi değerlerini de göz önünde bulundurarak doğru mu yanlış mı olduğuna insanın kendi hür iradesiyle karar vermesine dayalıdır.

FIGU'nun ereği; Billy'nin, Plejarenlerin ve hatırlanması zor devirlerden beri hayatlarını barışçıl ölçütlere ve etkilere ve evrensel gerçeğe göre sürdüren diğer dünya dışı kökenli insanların da desteğiyle gerçeği dünya çapına yaymaktır.

FIGU'nun bir diğer hedefi ise tüm insanlar hayatlarını gerçeğin öğretisine göre şekillendirmesi gerektiğidir ki böylece gerçeğin uygulanışı ve yasaları ve buyrukları Yaratılışa uygun bir usulde başarılı bir şekilde insanlarda etkisini bulsun.

FIGU, insanları aşırı nüfus artışı, insan işkencesi, kadınlara, hayvanlara ve çocuklara yapılan zulümler, idam cezası gibi tüm insanoğlunu ilgilendiren en önemli konulara ve meselelere dair bilgilendirmekle görevlidir. Bu amaçla her ülkenin hükûmetine yazılar gönderip güncel durumları gözlerinin önüne sermektedirler. Bilmukabele bahsi geçen konularla meşguliyeti olan veya herhangi bir ilgisi bulunan kuruluşlara, derneklere ve diğer gruplara olduğu gibi şahsi kişilere de yazılar göndermekteler.

Billy’nin 1998'deki bir röportajında bahsettiği üzere:

FIGU’nun hedefi yaratılışsal doğal yasa ve buyruklara dair gerçeğin dünya çapında yayılmasını sağlamaktır. Aynı zamanda bu yasa ve buyruklara göre olan dirlik yoruğunu da yaymaktır ki bu sayede insan sevgi, bağdaşım, insancıllık ve ehemmiyetli bir evrim gerçekleştirip yaşayabilsin.

Yaratılışsal doğal gerçeğin öğretisine ilişkin görevler bayağı çeşitli. Örnek vermek gerekirse; aşırı nüfus artışına, işkence ve ölüm cezasına, kadınlara yapılan ayrımcılığa, çocuk istismarına karşı mücadele vermekle kalmayıp hayvanları ve doğayı koruyarak ihtiyaç sahiplerine de yardım ediyoruz. Ayrıyeten gıda, giyim, ilaç ve ev aletleri konusunda da katkıda bulunuyoruz.

FIGU’nun faaliyetleri arasında günlük hayatta ortaya çıkabilen durumlarla ilgili danışmanlık yapmak da bulunuyor. Bu tür bir danışmanlık elbette ki ücretsiz olarak veriliyor. Doğrusunu istersen hiçbir şekilde kâr gütmeyen ve kanun hükmünde bir kuruluşuz.

Thursday 2 September 2021

Sümerlerin bahsettiği Gılgamış'ın asıl kökeni

Gilgamesh       Dirlik kaynağını arayan erkek - Der, der den Lebensquell sucht

Gilgamesha     Dirlik kaynağını arayan kadın - Die, die den Lebensquell sucht

SH = Ş

222. Buluşma Yazanağı 3 Şubat 1988, Çarşamba 4.10

The Future Of Mankind - A Billy Meier Wiki - Contact Report 222

Plejadisch-plejarische_Kontaktberichte_Block_5,_2004_-_CR_182_to_229.pdf (futureofmankind.co.uk)

Billy                O zaman başka bir soru: Gilgamesh Dünya’da bilinmeyen bir gök adadan gelen bir ırka mensup. Ayrıca üç metre boyunda. Nasıl oluyor da aramızda fark edilmeden hâlâ yaşayabiliyor? Dünyalılarla kıyaslayınca kendisi yaşlanmıyor da çünkü açıkladığınıza göre ömrü 50 bin yıl filan. Onu tanıdığınıza rağmen niçin kendi gezegenine götürmüyorsunuz?

Quetzal           Gilgamesh’in geldiği gök adanın Dünya’da bilinmediği konusunda yanılıyorsun çünkü zaten 1781 yılında Méchain adındaki bir gök bilimci tarafından keşfedildi.

Yumurtamsı bir sarmal gök ada bu, ve Dünyalı gök bilimciler tarafından M 94 – NGC 4736 şeklinde adlandırılıyor ve Dünya’dan yaklaşık 20 milyon ışık yılı uzakta.

Billy                Bizim uzay-zaman yapımızda mı?

Quetzal           Evet.

Ama devamını dinle:

Gilgamesh’in halkı şekil değiştirici bir ırktı ve özellikleriyse vücutlarının biçimini ve büyüklüğünü değiştirmekti.

Gerçi, her değişim için aylar süren bir işlem.

Billy                İlkin: Neden “ırktı” ve “değiştirmekti” diyorsun? ve ikinci olarak: Açıklamana göre biyolojik morfojeniden mi bahsediyorsun? Morfojeni, bir yaşam biçiminin gelişimi sırasında geçirdiği şekillenme olup kalıtımsal ve çevresel etkenlere bağlıdır. Demek istediğin bu mu?

Quetzal           Hayır, demeye çalıştığım bu değil çünkü isteğe bağlı olarak normal varoluş sırasında gerçekleşebilen bir şekil değiştirmeden bahsediyorum.

Billy                Yani fiziksel vücudun gelişimi çoktan bittikten sonrasında mı? O zaman şekil değiştirme…

Quetzal           Anlatmak istediğim bu, evet.

Billy                Şekil değiştirme ha – o zaman bu insanlara şekil değiştirici denilebilir. Peki biçimleri dışında hem dış hem de iç özelliklerini değiştirebiliyorlar mı?

Quetzal           Doğru.

Billy                Neden “ırktı” ve “değiştirmekti”ye dair olan sorumu cevaplamadın.

Quetzal           Gilgamesh’in halkı artık yaşamıyor çünkü ani ve öngörülemez bir gezegensel facia tüm ırkın birkaç dakika içinde tükenmesine sebep oldu.

Kurtulan kimse yoktu çünkü gezegen dışında bu halktan kimse bulunmuyordu.

Gilgamesh tek kurtulan kişiydi ve biçimini Dünya’ya uydurup morfojenik olarak dönüştürdü ve burada, ayrılmak istemeyeceği yeni bir yuva buldu.

Billy                Demek öyle.


Diskussionsforum der FIGU: Gilgamesh der Arkonide

Samanyolu'nun öte ucunda bulunan Arkon adlı gezegenden gelen ve binlerce yıl süren bir keşif gezisindeyken Gilgamesh ve mürettebatı gemilerindeki teknik bir hatadan ötürü yaklaşık 20.000 yıl önce Dünya'daki Himalaya Dağları'na çarptılar. 52 kişilik mürettebattan Gilgamesh dâhil 5 kişi kurtulabildi. Gilgamesh'in ırkı şekil değiştirici olup ağır hidrojenli su içerek yaklaşık 350.000 yıl kadar yaşayabiliyorlar. Kurtulanlar arasında Atlan adında bir adam ve Atlanta adında bir kadın bulunuyordu. Gilgamesh hâlâ günümüzde yaşamakta, muhtemelen Amerika'da. Atlan, Roma Dönemi'nde gladyatör olarak ölmüşken Atlanta'ya ne olduğu bilinmiyor.

Diskussionsforum der FIGU: Archiv bis und mit 30. Mai, 2008

Aslında Gilgamesh ve halkının ömrü yaklaşık 250.000 yıldı ancak Dünya'da ağır hidrojenli suyun eksikliği ve farklı çevre koşulları nedeniyle 50.000 yıla indi. İnsanlık tarihinde adı geçen tek kişilik, Sümer şehri Uruk-Gard’ı yöneten Kral Gilgamesh’tir. O zamandan sonra geri çekilerek tarih içinde bir sürü kadınla beraber olup bir sürü aile kurmuştur ki hepsi Gilgamesh’ten önce ölmüştür.

Uzun bir zaman önce Gilgamesh ağır hidrojenli su üretebilmek için deniz altında bir istasyon inşa etmiştir. Hakkında en son bilinen ise 70’li yıllarda Nashville/Amerika’da yaşadığı ve zaman zaman ağır hidrojenli su edinebilmek için bir nükleer santralde çalıştığıdır.

Plejaren onu bulup kendi gezegenlerinde yeni bir hayata başlaması için teklif ettiklerinde teşekkür edip Dünya’ya ve insanlarına alıştığını ve uyum sağladığını söyleyerek reddetmiştir.

İlginçtir ki Dünya’ya geldiği vakit boyu 3,5 metreyken şimdilerde 1,8-1,9 metreye düşmüştür.

No comments:

Post a Comment